

גברים רבים סובלים מהיפרדות בטנית, אך לרוב הם לא יגיעו לטיפול לפני שיתחיל להתפתח בקע, יהיו כאבים או שהם יעברו ישירות לניתוח לתיקון בקע טבורי
הערה: יש להבדיל מבקע מפשעתי ומבקע סרעפתי. יש קשר הדוק בין השלושה, אך בהם אי אפשר לטפל ישירות).
איך נזהה גבר הסובל מהיפרדות בטנית? לרוב נראה גבר שרוב גופו רזה מאוד ולעיתים גם שרירי, אך מלפנים ניראה אצלו קרס גדולה מאוד יחסית לגודל שאר הגוף. כאילו יש לו כדור-סל בתוך החולצה. במצב זה, בדרך כלל יש שילוב של שני גורמים: השמנה תוך ביטנית (ניקרא גם "השמנה ויסצראלית") - השומן דוחף את שרירי הבטן קדימה בצורה ניכרת, יחד עם חולשה ותירגול לא נכון של הבטן, גורם למתיחה חזקה של ריקמת החיבור בקדמת הבטן ולהתרחקות שני צידי השריר הישר הבטני (רקטוס אבדומינוס) לצדדים.
כולנו נולדים עם חריר בטבור, דרכו עברו כלי הדם הגדולים של חבל הטבור, שהזינו אותנו בעודנו ברחם. באופן טיבעי גודלו של החריר הוא כחצי ס"מ והוא עגול לגמרי. עם עלייה במתח ועומס על רקמת החיבור סביב הטבור הוא נמתח לצורת אליפסה אופקית (לעיתים זה ניקרא גם "בקע קוסמטי") במצב זה, כל תנועה לא נכונה, כגון הפנייה של הגו או הרמת משקל בצורה לא בטוחה, תגרום לקרע של הריקמה ולעיתים – לצורך בניתוח. לעיתים קרובות מדי ניראה גברים חטובים, אפילו עם בטן מאוד חזקה, שרירית ומעוצבת היטב, עם בקע טבורי ניכר, שפעולה קלה ויומיומית עלולות לגרום לו להיקרע יותר ולהגיע אל חדר הניתוחים.
גורמים נוספים לעלייה בשכיחות ההיפרדות והבקעים אצל גברים הם: גנטיקה, עומס תוך בטני מתמשך (למשל בעיקבות עצירויות מתמשכות, דלקת ריאות / אסטמה), תנועה רפטטיבית לא נכונה (עבודה עם מישקל, לדוגמא – סבלות) אימון לא נכון / מאוזן בחדר כושר.
הטיפול בהיפרדות בטנית ובבקע יתבסס על חיזוק נכון של השריר הרחב הבטני ובכך נוריד את העומס מרקמת החיבור שבמרכז הבטן (לינאה אלבה) ונרחיק את הסיכון לפגוש כירורג – בכלל ובטח בצורה בלתי מתוכננת.

היפרדות בטנית ובקע טבורי אצל גברים
